Ålands Marthadistrikts 

Hemslöjdssektion

Under Ålands Marthadistrikt finns en aktiv hemslöjdssektion. Vårt arbete handlar om att bevara gammal kunskap men även att hålla hemslöjden levande med dagens förutsättningar.

Hemslöjdssektionen grundades av Fanny Sundström, Sigrid Granfeldt och Lydia Holmberg. Verksamheten inleddes i början av 1920-talet för att bevara och föra den åländska hemslöjden framåt. Mer om Hemslöjdssektionen finns att läsa i Trådar ur Marthaväven och distriktets 100-års historik: Ålands Martha - styrka, glädje och gemenskap i 100 år.

Aktuellt

Hemslöjdssektionens medlemmar

Ordförande i Hemslöjdssektionen 2018 är Sigbritt Fagerström som nu även är både sekreterare och kassör. Övriga medlemmar är Elisabeth Dahlén, Marianne Dahlén, Sol-Britt Nordlund, Berit Lindholm och Agneta Wilhelms. Gun Carlson är styrelsens representant i hemslöjdssektionen.
Agneta Wilhelms
12.12.2018 kl. 20:05

Åländsk skolslöjd

Hemslöjdssektionen visade skolslöjd i en liten inspirationsutställning på Café Vreten den 9 mars vid årsmötet. Tanken var att inspirera alla Marthaföreningar på Åland att göra en egen liten skolslöjdsutställning, exempelvis i de lokala biblioteken. Hemslöjdssektionen kommer sedan att dokumentera utställningarna för framtiden.


 

MH
10.03.2013 kl. 12:45

Du vet väl ...

... att bl.a. beskrivningen till Ålandsvanten och mönstret till ryan som vann tävlingen 2000-talets Ålandsrya finns att köpa från Hemslöjdssektionen.